vrijdag 9 februari 2018

Kliekjesdag / leftoverday

Iedereen kent het.....restjes groente/fruit/brood/etc.
Dat kan je weggooien maar ja das best zonde van voedsel wat je gewoon nog kunt eten.
Ik ging deze week aan de slag met restjes en maakte wortelsoep, tosti's en bananentaart.
Op de bovenste foto zie je een kom wortelsoep.
Het recept zet ik onderaan deze blogpost, mocht je het zelf ook willen proberen.

We all know what it's like.....leftover fruit/veg/bread/etc.
You can trow it in the bin but that would be a shame as it's still good enough to eat.
This week I used my leftovers to make carrotsoup, tosti's and bananacake.
On the first pic you see carrotsoup.
You'll find the recipe at the end of this post in case you want to try it.

Standaard hier in huis, tosti's van de kapjes van het brood.
Simpel en lekker.

Very common in our house, tosti's made from the ends of  our bread.
Easy and tasty.

En toen had ik nog bananen, helemaal bruin inmiddels dus tijd voor weer een bananencake.
Deze keer gemaakt zonder eieren en dus vegan.
Ik gebruikte het normale recept Klik en gebruikte ipv de eieren:
- 3 banenen ipv 2
- 3el pindakaas
60ml kokosmelk uit blik (over van de soep)
1tl bakpoeder ipv 1/2tl

I had a few very ripe bananas, all brown so time to make a bananacake again.
This time I made it without eggs so it's a veganrecipe.
I used my normal recipe here (sorry it's only in dutch) and used instead of the eggs:
- 3 bananan instead of 2
- 3tablespoons peanutbutter
-60ml cocosmilk from a can (a leftover from making the soup)
- 1teaspoon bakingpowder instead of 1/2teaspoon

Het resultaat was goed te eten.

It tated very well.

Samen met Morris knutselde ik nog een vrolijke haasjesslinger.

With the help of Morris I made this happy garland.

Wortelsoep

Nodig:
1 kilo winterpeen, in plakjes
1 ui, gesnipperd
Beetje gember (poeder, vers, gedroogd)
1 teentje knoflook, gesnipperd
700ml water
200ml kokosmelk uit blik
1 groentebouillontablet
1 sinaasappel

Fruit de ui en gember in een hoge pan in een beetje olie.
Doe hierbij na 5 minuten de wortel en knoflook en bak nog een paar minuutjes.
Dan water, kokosmelk en bouillontablet erbij en aan de kook brengen.
Een minuut of 15 laten pruttelen.
Dan alles pureren en het sap van de sinaasappel erdoor roeren.
Eet smakelijk!